0 kommentarer

Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor af Anne Sofie Hammer

af d. 16. september 2018
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2018

ISBN

978-87-638-5882-3

Udgave

1.

 

Når man er skilsmissebarn som Magda, er der altid en stor pakkedag hvor man skifter mellem mor og far. Så man skal huske at pakke ens pæne kjole og regntøj, men for Magda er det ikke nok. Hun vil også gerne have fars spegepølse med, for den smager meget bedre end den hjemme hos mor, og badedyrene er også vigtig for dem har hun jo heller ikke hjemme hos mor.  Men hvad med magneterne på køleskabet eller fjernbetjeningen til fjernsynet eller det dejlige bløde tæppe på hendes værelse? For hvornår siger far stop?! Og ikke mindst hvad siger mor og Anders til alt det hun har pakket ned.

Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor” er den fjerde bog omkring Mageløse Magda. Den har, som de andre tre bøger om Magda, fokus på det at være et skilsmissebarn i det moderne Danmark, hvor en travl hverdag og dårlig samvittighed ofte fylder meget hos forældre. Men Anne Sofie Hammer formår i sine bøger, at give et til tider svært emne en sjov vinkel og ikke mindst lette lidt på den dårlige samvittighed.

Da jeg havde læst bogen første gang, havde jeg det lidt som om bogen manglede noget og at den var lidt hurtigt skrevet, men så gav jeg den en chance mere. Og ved flere gennemlæsninger vinder også den her bog om Magda. Bogen er fyldt med mange af de konflikter og irritationsmomenter, der kan forekomme i hverdagen, Ved at skulle koordinere en hverdag med et barn og samtidig skulle kunne koordinere den helt store pakkedag en gang om ugen. Men i bogen er de skrevet på en måde, der gør dem sjove og tilforladelige, men ikke uden at have en smule alvor med. Samtidig er illustrationerne af Sira Stampe helt fantastiske, de får hele bogen til at live op og gør det nemt at følge med, når historien bliver læst højt. Illustrationerne er på nogle måder enkle, men samtidig virkelig detaljeret og farverige. Man bliver aldrig træt af Mageløse Magda, eftersom Anne Sofie Hammer skriver historierne og Sira Stampe laver illustrationerne. Det er bare et godt makkerpar som har formået at skrive og illustrere, nogle virkelig gode, sjove og ikke mindst lærerig bøger. Glæder mig allerede alle den næste bog om Magda.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter