0 kommentarer

Våben til København af Claes Johansen

af d. 7. juli 2015
Info
 
Sideantal

375

Udgivet

2015

ISBN

978-87-406-0205-0

 

Tredje bog i serien om besættelsestiden i Danmark. Og den kan ikke så godt læses for sig, da man så kommer ind i en familiehistorie der ikke giver så meget mening fordi man mangler forhistorien. Men har man læst 1 og 2 så er den rigtig god og hænger godt sammen med resten.
Denne gang hører man om folk der flygter til Sverige, om folk der bliver fængslet fordi de har lavet sabotage eller på anden måde hjulpet modstandsbevægelsen.
Merete må træde til og skyde nogen stykker der er erklæret nazister, da hendes mand og hans gruppe ikke magter den opgave, selv om det egentlig er dem der står for den ene gruppe af folk, der bekæmper nazismen. Merete kan klare mere end de fleste, og hun er stærk hele vejen igennem.
Der er problemer med våbenfordelingen og det er efterhånden ret farligt at være en del af. Vi følger et par sabotageforsøg og noget går bedre end andet.
Vi følger nogle af dem i familien og omgangskredsen, som må gå under jorden, samt dem der kommer i fængsel og bliver overgivet til Gestapo. Ikke alle kommer levende hjem!
En af dem, der må gå under jorden har en gravid kone og hun må modvilligt finde sig i, at han ikke kan være tilstede i den sidste del af graviditeten. Det er helt ind til benet at man sidder og kan mærke hendes frygt som læser.
Udover der kunne have været læst lidt bedre korrektur i bogen, så er den ganske godt skrevet og den slutter trilogien ret godt af, da den slutter samtidig med at krigen slutter.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter