0 kommentarer

City Midnight Junk Strain. Selected Poems 1947-1995 af Allen Ginsberg

af d. 20. oktober 2008
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2001

 

“City midnight junk strain” er en samling af Allen Ginsbergs digte fra perioden 1947-1995, og samlingen indeholder også det berømte digt “Howl”, der faktisk i sig selv er grund nok til at købe hele bogen.

Citat fra starten af digtet “Howl” (side 49):
” I saw the best minds of my generations destroyed by madness, starving hysterical naked, dragging themselves through the negro streets at dawn looking for an angry fix, angelheaded hipsters burning for the ancient heavenly connection to the starry dynamo in the machinery of night…”.

Digtene er for en stor dels vedkommende en kritisk af den materialistiske tankegang, der har præget den vestlige verden gennem mange år, og det er en digtsamling, der ofte har tendens til at handle om menneskets ønske om at finde en eller anden form for mening med tilværelsen.

“City midnight junk strain” er en ualmindeligt velskrevet digtsamling. Det er en digtsamling, der er provokerende på den gode måde, og det er også en bog, der kritiserer visse aspekter af den vestlige kultur – og vel at mærke kritiserer den vestlige verden overbevisende. Man kan som læser så være enig eller uenig i Ginsbergs kritikpunkter alt det man vil, men man kan ikke komme uden om det faktum, at manden havde et enormt talent for at skrive.

“City midnight junk strain” er kort og godt en af de bedste bøger jeg har læst i noget tid, så jeg kan kun aflevere fem stjerner og ønske Jer andre god læselyst.

Bedømmelse
Karakter