0 kommentarer

Harja, romernes tolk. Det romerske kejserriges ekspedition til de nordlige territorier i året 5 af Jørgen Lindgreen

af d. 20. oktober 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

260

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7955-613-3

 

Vi befinder os i Himmerland i året 0. Den unge høvdingesøn Harja er ude at fiske som han plejer, da han pludselig får besøg af den unge kvinde Grit, som han har et godt øje til. Grit er dog datter af en anden af egnens høvdinge, og da hendes brødre gerne vil skaffe Harja af vejen, anklager de ham for voldtægt af søsteren Grit, og Harja dømmes til døden. Det lykkedes ham dog at flygte, og han når helt ned til det nuværende Køln, hvor han bliver optaget i den romerske hær.
Efter 5 års hård militær træning får Harja sit livs chance for hævn: Han bliver indbudt med på en ekspedition mod nord for at sikre romerne endnu mere land til deres ekspanderende rige. Harja får rollen som tolk, da han taler kimbrernes sprog, og sørejsen mod nord kan begynde. Med på turen er Tiberius, den kommende romerske kejser, og han vil gøre hvad som helst for at indlemme kimbrernes rige i det romerske imperium, og derved sikre velstand og yderligere handel mellem rigerne.
Harja tænker dog kun på en ting: At blive genforenet med sin barndomskæreste Grit, men kan han finde hende, og hvad har kimbrerne tænkt sig at gøre, når Harja vender tilbage til det Himmerland han forlod som fredløs?

Romanen er en dejlig historisk fortælling om det stolte folkefærd kimbrerne, som var lige ved at slå romerne 100 år før romanen starter. Dette har romerne ikke glemt, så der ligger meget taktik i igen at drage mod nord og se hvad der sker. Lindgreen skriver meget levende og man er godt underholdt. Jeg synes dog, der er et par løse ender, man aldrig får styr på, men alt i alt en flot roman, som jeg bestemt kan anbefale alle med interesse for dansk og romersk historie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter