0 kommentarer

Cirkeline – med på tur af Hanne Hastrup

af d. 11. juli 2017
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

19.06.2017

ISBN

978-87-638-4226-6

Originaltitel

Cirkeline - med på tur

Udgave

1

 

Der var engang en tegner, der sad i sit lille hus ude på landet og kedede sig. En aften sad hun og tegnede kruseduller, først et lille rundt hoved, så en rød kjole med prikker på. Da hun var færdig med at tegne, syntes hun, at den lille pige lignede en alf. – Du ser skæg ud, sagde tegneren og hun ønskede at den lille alf var levende. – Jamen, det er jeg siger den lille alf, hun rejser sig op og ser sig omkring og beslutter, at hun vil blive boende hos tegneren. Tegneren syntes, at hun skal hedde Cirkeline, på grund af hendes runde hoved. Hun har mange venner, blandt andet bien Ib, der kommer hver morgen med honning til Cirkeline. I huset bor også musene Frederik, Ingolf, Musse, Susse og lille Sofus. De laver mange sjove ting sammen, som at spille klaver, kælke om vinteren, lave cirkus og lege skole.

Den lille taske indeholder, tre søde og hyggelige historier, om Cirkeline og hendes venner. Alle historierne er nemme at gå til og er som vi kender og elsker dem, fra da vi var børn. Bøgerne er delt op i tre Cirkeline historier; Cirkeline bliver til, hvor der beskrives hvordan ideen opstod og hvad Cirkeline egentlig laver hos tegneren, Godmorgen Cirkeline fortæller om hendes ferie på landet, hvor hun leger med Frederik og hvad de laver hele dagen, og den sidste bog Godnat Cirkeline starter der, hvor den anden slutter. Her møder man, Cirkelines veninder som er alfepigerne Viol og Anemone. Alle tre historier er virkelig søde og underholdende.

Det at de er så små og i en lille taske, gør at man kan tage dem med på ferien og man kan læse de små historier igen og igen. Børn vil nok også synes om den lille taske bøgerne kommer i, som gør det hele lidt mere spændende. Man kan selv digte videre på, hvad Cirkeline oplever sammen med hendes venner og man bliver aldrig blive træt af, at læse de historier. Historierne kan læses højt for mange børn i forskellige aldre, eftersom teksten ikke er stor og indviklet, den er mere mild og afslappende. Cirkeline giver en en glad og varm følelse, som kan være meget godt i en stressende og travl hverdag.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter