0 kommentarer

Bundet af blodet af Ian Rankin

af d. 14. oktober 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

377

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-448-2

Originaltitel

A Question of Blood

 

John Rebus’ nære ven og protegé, kriminalassistent Siobhan Clarke, er blevet truet og har bl.a. fået et blåt øje af en af Edinburghs underverdens lidt tungere drenge Martin Fairstone. Få dage senere bliver John Rebus set i selskab med samme Fairstone tilsyneladende kraftigt beruset på vej til Fairstones lejlighed. Næste morgen er Fairstone brændt til døde, og Rebus er indlagt på hospitalet, stærkt forbrændt på begge hænder. Denne gang ser det virkelig sort ud for vores gode ven John Rebus.

Sideløbende med dette går en tidligere SAS mand (Englands svar på frømandskorpset) tilsyneladende amok og dræber to skoleelever og sårer en tredje, inden han tager sit eget liv på en af Edinburghs mange privatskoler. Begge sager stiller store krav til vore to hovedpersoner, og situationen bliver ikke lettere af at John Rebus er suspenderet.

Siobhan Clarke arbejder sig nærmere og nærmere på en egentlig hovedrolle. Hendes profil er igennem de sidste bøger i serien blevet væsentlig skarpere, og John Rebus’ lidt specielle adfærd smitter da også kraftigt af på hende, ikke dermed sagt at hun bliver mindre interessant af den grund.

Ian Rankin skriver igen med både bid og nerve, og jeg kan kun anbefale alle, som er til engelske krimier, at læse “Bundet af blodet”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter