0 kommentarer

Brødre af blodet 4 – Kongens løgne af Eva Egeskjold

af d. 8. september 2016
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2016

ISBN

978-87-996891-9-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Har man ikke læst de tre første bøger i serien, så vil man nok ikke få det store ud af denne bog, omend den stadig byder på en god historie.

Har man læst de tre første, så vil man elske denne fortsættelse.

Laust stikker af for at komme hjem til sin mor og for at finde Bjarke. Han skal undgå at blive opdaget af kongens krigere, for det vil være rigtig skidt, hvis han bliver fanget. Han håber også, at det kan lykkes at redde Bjarkes far, men chancen er ikke ret stor.

Bjarke snakker med Lausts mor, da det er lykkes ham at snige sig op på borgen uden at blive set, han skal bruge hest og mad, så han kan tage ud og lede efter sin far og finde Laust. Lausts mor hjælper ham, så godt hun kan. Hun sørger for hest, penge og mad. Bjarke vil overnatte på en kro, men bliver opdaget af kongens krigere og kan derfor ikke blive på kroen. Men da han vil hente hesten, bliver han holdt op med sværd… han synes dog, han genkender vedkommende, og det gør han også. Det er nemlig Laust. De stikker af sammen og forsøger at nå det andet kongerige, så de kan snakke med kongen der, som egentlig er den gode konge.

De får kongen i tale, men han misforstår situationen helt… Kan Laust og Bjarke klarer sig ud af den knibe? Det kræver at man læser den sidste bog i serien for at finde ud af det!

Bogen her er lidt sværere at læse end de foregående, men der sker også mere, og man bliver virkelig fanget af historien, der nu er ved at være på sit højeste. Der er drama og spænding og uretfærdighed. Det er virkelig en velfortalt historie, som man hele tiden glæder sig til at finde ud af mere om.

Bogen henvender sig til større børn, der øver deres læsning, og til højtlæsning vil den også være fin. Og at hver bog i serien ikke er ret lang er til gengæld en fordel, for der er kun lige det man har behov for at vide, til at kunne følge med i det hele. Og samtidig har man travlt med at beundre de flotte illustrationer.

Klart endnu en bog i serien som kan anbefales herfra!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter