0 kommentarer

Fordi jeg elsker dig af Helene Uri

af d. 9. september 2016
Info
 
Sideantal

169

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7129 837 6

Originaltitel

Fordi jeg elsker deg
Oversat af Charlotte Kornerup

 

“Fordi jeg elsker dig” er en ungdomsroman, der behandler emnet kærestevold med en realistisk forurolighed.

Bogen indledes med denne sætning: “Det er næsten ikke til at tro, at det virkelig er mig, der har oplevet det her. At jeg har overlevet. At jeg er her nu”. Det løber allerede en koldt ned ad ryggen med denne sætning.

Elin får verdens sødeste kæreste: Frederik – der har verdens største smil. Han er en flot fyr, sjov, sød og sej, og Elin føler sig som verdens lykkeligste pige. Inden han blev kæreste med Elin var han kæreste med Anna, som er meget kønnere og sødere end Elin – synes Elin.

Elin kan ikke forstå, at Frederik nu er hendes – og hun er overlykkelig og vildt forelsket.

Alt er fryd og gammen, Elin og Frederik har det dejligt sammen, og Elins mor er begejstret for den nye svigersøn, der gør hendes datter lykkelig. Men snart flytter jalousiens slange ind i paradiset, og Frederik begynder i det små at bestemme over Elin. Det udvikler sig stille og roligt til en psykopatisk kontrol, og Frederik begynder at slå Elin. I starten tager Elin det stille og roligt, for hun havde måske også provokeret Frederik?

Dramaet udvikler sig uhyggeligt, da Frederik begynder at terrorisere Elin psykisk og selvom det ikke er acceptabelt, kan man som læser godt fornemme, at det er svært at sige, lige præcis hvornår Elin skulle have sagt fra og opdaget, at hun måtte væk fra Frederik.

Et hverdagsdrama, der sætter tanker i gang om vold mod unge piger fra deres kærester og helt sikkert vil være god at læse for dagens teenagepiger – måske sammen med med en lærer, så der man kan diskutere personlige grænser, afmagt og løsninger?

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter