0 kommentarer

Overmand Bind 1. Med kappe og porre af Pascal Jousselin

af d. 18. februar 2019
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2018

ISBN

978-87-92048-22-6

Originaltitel

Imbattable, Justice et légumes frais, kunstner: Pascal Jousselin ; Laurence Croix ; oversætter: Vigan ; redaktør: Bjarne Bonde Kristensen

 

Overmand præsenteres som ’den eneste rigtige tegneseriesuperhelt’, og der er noget om snakken, for her en maskeret fyr der kan se hen over sidens paneler og gribe ind før tingene sker. Eller ændre en situations udfald ved at klatre ned i næste billedrække. Eller række ind i næste billede og skubbe til en skurk så skurken ikke kan udføre sine planer.

Undervejs får Overmand en medhjælper ’2D-boy’, som kan overskride de enkelte billeders perspektiv, så ting der er længere inde i billedet for ham bare er små, og han kan derfor række ind og løfte ting der reelt står langt væk. De to støder på en ældre mand der bare vil spille petanque, men som forstyrres at byrådets planer om at nedlægge petanquebanen. Dette besværliggøres dog af den ældre borger der i bogstaveligste forstand har ordet i sin magt, for hans talebobler kan bruges til at slå med.

Opfindsomheden kender ingen grænser, der er steder hvor en strålepistol skyder siden i stykker og man derfor fortsætter med at læse på næste side uden at bladre – og det får indflydelse på afviklingen af handlingen, for det skaber kaos hos skurkene og nye muligheder for tricksteren Overmand. Læseren skal være lidt vaks, det er forbløffende godt skruet sammen, og Pascal Jousselin udnytter figurens muligheder ganske overbevisende. Serien er fyldt med ekstremt geniale indfald, hvor man må undre sig over, hvorfor andre ikke har fået idéen til Overmand noget før.

Jeg ser afgjort frem til seriens kommende bind.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter