0 kommentarer

Broder Odd af Dean Koontz

af d. 28. november 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

261

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7714-842-2

Originaltitel

Brother Odd

 

Yes! Dean R. Koontz har gjort det igen. Karakteristiken af Odd er forrygende, bipersonerne levende og nuancerede nok til at være troværdige.

Odd er taget i kloster for at få ro. Men når man er i stand til at se spøgelser og bodaker alle vegne er der ingen ro at finde, selv i et kloster blandt muntre nonner og munke, der ikke går af vejen for en god snak og et måltid mad. Odd hygger sig med Elvis’ spøgelse og Hunden Boos ditto. Lige indtil bodaker begynder at dukke up og varsle, at grimme ting er i vente. Da bodakerne sværmer omkring de forældreløse børn, som bor og undervises på klosteret, ser Odd ingen anden udvej end at indvie et betydeligt antal personer i hemmeligheden. Odd får således forklaret situationen for et par håndfulde måbende munke, som bevæbnet med baseballbats og deslige går i gang med at forberede sig til den store konfrontation med det onde – som Odd denne gang ikke er ene om at kunne se!

“Jeg så for mig et levende skelet som uden at ænse noget blev ved og ved med at kradse på døren.
I alle mine bizarre oplevelser har jeg endnu aldrig mødt et levende skelet, men i en verden, hvor man nu kan få grøn salat med kalorielet dressing hos McDonald’s er alting muligt”

Da alt er endt godt, har Odd selvfølgelig fået nok af klosterlivet og trisser tilbage mod Pico Mundo, kun for at blive indhentet af Frank Sinatras ånd, der således får ham til atter at underlægge sig sin synske magnetisme og drage af sted flankeret af Boo og denne.

Ruten til den fjerde bog er skitseret, og jeg har lånt den på biblioteket!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter