0 kommentarer

Brækposesangen af Nick Cave

af d. 12. maj 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

165

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17666-7

Originaltitel

The sick bag song

Udgave

1.udgave

 

En kombination af dagbogsnotater, sangtekster og beskrivelse af en koncertturne til en serie nordamerikanske storbyer; det er nok den bedste måde at beskrive “Brækposesangen” på.

Bogen indeholder sangtekster skrevet under turneen, beskrivelser af små oplevelser bandet har i den sparsomme fritid, beskrivelser af mennesker bandet møder på sin vej samt af mad- og hoteloplevelser.

“Brækposesangen” (en lidet flatterende titel) er en bog, der fungerer godt på nogle områder.

Nick Cave er benådet med en sikker sproglig sans og en god evne til at fortælle om de mennesker han møder på sin vej gennem det nordamerikanske fastland.

På andre punkter falder bogen ikke heldigt ud.

Efter at have læst bogen kan man konstatere, at den er enormt ensidig, de beskrivelser der er fra en storby går meget igen i de beskrivelser fra alle de andre storbyer, som Nick Caves band besøger på turneen. Det bliver noget langtrukkent og trægt, at der ikke er nogen udvikling i beskrivelserne af turnelivet.

Jeg forestiller mig, at jeg havde holdt mere af bogen hvis jeg havde været Nick Cave-fan eller blot havde haft et større kendskab til kunstneren inden jeg startede med at læse denne bog.

I stedet er jeg efterladt med et helhedsindtryk, der siger mig, at Nick Cave bestemt kan skrive, men jeg er ikke blevet klogere på kunstneren som sådan, og jeg kan heller ikke i min almene blindhed se hvad forfatteren dog vil med denne bog. Andet end måske at tjene nogle lette penge ved at sælge bøger til sine fans.

Tre stjerner herfra for at fint og billedrigt sprog, hvor indholdet dog kedede mig i længden og hvor jeg fandt det vanskeligt at se formålet med bogen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter