0 kommentarer

Boltreleg af Annette Herzog

af d. 12. juni 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7090-600-5

 

Kongen og dronning har tre skønne små prinsesser. Dog vil de gerne have en lille prins også. Det har prinsesserne intet problem med, de ønsker sig også en lillebror. De venter hver dag, men de uoplyste piger forstår ikke, hvorfor han ikke dukker op. De bornerte forældre magter ikke at fortælle børnene, at storken ikke skal komme med lillebror, og at hans manglende fremkomst i høj grad skyldes det faktum, at alle tre tøser sover i forældrenes seng om natten.
Kongens og dronningens kok plages ikke af samme vanskeligheder. Han er træt af at slottet beboere er for trætte til at nyde hans mad, og bestikker pigerne til at sove i deres egne senge. Den nat de sker, lister han sig ind på deres værelse og med på udflugt i kælderen, hvor møbler og billeder til pigernes forundring og kokkens fornøjelse rokkes og væltes.
Senere lurer prinsesserne ind af nøglehullet til forældrenes soveværelse og ser far og mor kaste med pyjamasbukser og hoppe i sengen.

“Det kaldes boltreleg, og I må ikke forstyrre dem. Det er nemlig sådan, man får en prins”, kundgør kokken.

Ligesom teksten ikke lægger fingre imellem således er det også tilfældet med de farverige, muntre illustrationer. Både billede og tekst lægger op til at man som forælder tager bladet fra munden og gør poden opmærksom på, at det ikke er storken, der leverer brødre og søstre. Om de så kommer til at tro på et andet fejlagtigt sceneri vides ikke. Blot skal det nævnes, at fra poden her i huset var kommentaren: “De tager fejl, dem i bogen. Man skal have tissemanden ind i tissekonen, ikke hoppe i sengen.”

Alt i alt er ”Boltreleg” et muntert udspil til den for nogle forældre vanskelige snak om, hvordan barnet og dets søskende egentligt er kommet ind i maven på moren.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter