0 kommentarer

Svømmeprøven af Emma Hamberg

af d. 12. juni 2012
Info
 
Sideantal

420

Udgivet

2012

ISBN

978-87-993269-9-0

Originaltitel

Baddaren

Udgave

1.

 

“Ja, alt er sådan set perfekt” – sådan starter bogen. Men for Maja er livet ikke perfekt lige nu. Selv om hun er gift med den mand hun elsker, den 30 år ældre Pelle, den berømte billedhugger, der var hendes underviser, og som hun som 19-årig forelskede sig i. De bor på deres egen ø, hvor de har deres eget slot, hjorte i baghaven, en swimmingpool og et orangeri, god plads til at udfolde sig kunstnerisk – men Maja er gået helt i stå, sover det meste af dagen, mens Pelle arbejder døgnet rundt i sit værksted på en bestilt skulptur.

Der må ske noget. Og Maja får en ide. Hun vil starte en svømmeskole for voksne, tjene sine egne penge, føle sig værdsat. “Jeg lever jo som et barn! Ingen stiller krav til mig, ingen kræver noget. Jeg kan bare sidde i mit forpulede atelier og enten tegne dådyr i modlys hele dagen eller sove, det rager folk en høstblomst”.

Al begyndelse er svær: sølle 3 elever er hvad der kommer på hendes første hold: Alex, den flotte, sportstrænede unge mand, der aldrig har været sammen med en pige. Karin, den tjekkede journalist klædt i dyrt modetøj, der er ensom og har et alkoholproblem. Jens, gartneren, der har meldt sig til kurset pga de mange sjældne planter på øen og i håbet om at møde en kvinde. Og så er der selvfølgelig Maja og Pelle. Karin lægger an på Pelle – mens Alex får enetimer af Maja. Og Josefin klarer alt det praktiske: hun sørger for lækker mad, rengøring, opvask, indkøb – alt.

Det bliver mere end blot et svømmehold – som opholdet skrider frem bliver det at lære at svømme sekundært. De 3 svømmere – og deres værter – har alle deres problemer at kæmpe med og brug for at der skal ske noget i deres liv, og i løbet af opholdet på øen sker der store ting for dem alle.

Det er en sjov, rørende og dejlig bog – en kærlighedshistorie med happy ending. Hvis du – som jeg – kan tude over film som “Notting Hill”, ja, så er denne bog sikkert også en, du kan få tårer i øjnene over. Den er dejlig og livsbekræftende, skrevet med humor og varme. Meget let og hurtigt læst, med mundrette replikker og med et strejf af alvor i de morsomme beskrivelser af de 6 personer på øen.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter