0 kommentarer

Kys og klaps af Helle Hertz

af d. 12. juni 2012
Info
 
Sideantal

279

Udgivet

2012

ISBN

978-87-12-04825-1

 

Helle Hertz skriver i “Kys og klaps” om både privatlivet og det professionelle liv som skuespiller. Hun berører også forældrenes og sine 3 søskendes historier.
Som barn mangler hun selvtillid og føler ikke hun er god til ret meget. Søsteren Lone var både kønnere og dygtigere, hun kunne danse, fordi hun gik på den Kongelige Teaters balletskole, og Helle følte sig klodset og grim i forhold til søsteren. I skolen går det heller ikke så godt, Helle er ordblind og kan ikke rigtigt følge med.

Hun omtaler bl.a. hvordan de roller, man vælger eller pålægges af sine omgivelser, påvirker ens handlinger og væremåde, men måske ikke altid viser sandheden om en person.
“Derhjemme havde Lone rollen som den yndige og den tænksomme. Så var der rollen som den fjollede og lidt klodsede klovn tilbage, og den tog jeg.”

Skuespiller bliver hun ved et tilfælde – hun får en rolle som Lommerpige, og opdager at hun elsker teaterlivet. “Jeg har fra starten af min karriere været afbuddenes kvinde. Jeg fik min debut som Lommerpige på ABC teatret, da en af pigerne havde meldt afbud..”. Hun tager aldrig uddannelsen som skuespiller, men lærer af kollegaer og instruktører – som uddeler kys og klaps.

Helle Hertz har oplevet 2 skilsmisser, og kender en masse andre kendte – hun har kæmpet med ordblindhed og mindreværdskomplekser, men er det nok til at skrive en bog?
Det var ikke den helt store læseoplevelse for mig at læse “Kys og Klaps”. Sprogligt hæver den sig ikke op, indholdet er heller ikke den helt store åbenbaring, der er mange gentagelser og hendes manglende selvværd og som følge deraf trangen til at fortælle sig selv og læserne at hun var god nok, køn nok, talentfuld nok bliver lidt for meget. Det ikke er nok at være kendt for at ens livshistorie er interessant for omverdenen. En historie kan fortælles på mange måder – og måden den fortælles på er i høj grad medvirkende til om man som læser gribes af fortællingen. Jeg synes ikke helt det skete her.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter