0 kommentarer

Bogen om børnene i Bulderby af Astrid Lindgren

af d. 27. april 2007
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04878-7, 978-87-02-04878-0

Originaltitel

Alla vi barn i Bullerbyn / Mera om oss barn i Bullerbyn / Bara roligt i Bullerbyn

 

”Bogen om børnene i Bulderby” er en samlet udgave af alle Astrid Lindgrens klassiske historier om 6 børn i en lille svensk landsby i starten af 1900 tallet og er tidligere udgivet under titlen Bulderbybogen.

Fortælleren i bogen er den 7-årige Lisa som fortæller om hverdagen sammen med sine brødre Lasse og Bosse samt vennerne på nabogårdene Ole, Britta og Anna. Man hører om hvad deres dagligdag går med og får et indtryk af det sammenhold og venskab, der knytter børnene sammen. Det er interessant at læse om, bl.a. hvordan dagligdagen var dengang og hvordan det var at gå i skole, men ikke mindst synes jeg det er herligt at høre om de mange sjove og fantasifulde lege de finder på. De keder sig bestemt ikke!

På Astrid Lindgrens svenske hjemmeside www.astridlindgren.se kan man læse om baggrunden for bøgerne, hvilket jeg synes er lidt spændende. Handlingen i bøgerne er hentet fra hendes egen barndom i en tilsvarende lille svensk landsby. De lege børnene leger er derfor taget fra Astrids egen barndomserindring.

Det er skønt at få genopfrisket nogle af de gamle historier om Bulderbybørnene og jeg kan ikke benægte, at bogen har fremkaldt nogle nostalgiske følelser som fører tankerne tilbage til min egen barndom. Jeg har personligt altid selv holdt meget af Astrid Lindgrens bøger, men historierne om børnene i Bulderby kan alligevel ikke hamle op med ”Vi på Krageøen” som er min personlige favorit.

De kapitler i bogen jeg selv holder mest af i ”Bogen om børnene i Bulderby”, er dem som beskriver børnenes jul og deres juletraditioner med deres familier. Man hører om julebagning, juleforberedelserne, den lange ventetid og ikke mindst juleaften, man kan slet ikke undgå at komme lidt i julestemning efter at have læst disse kapitler.

Bogens lyseblå omslag og den utroligt charmerende forside er en klar forbedring i forhold til Bulderbybogens forside. Layoutmæssigt mener jeg den er ok, men det kunne have frisket op med evt. farvede overskrifter i bogen eller farveillustrationer. Illustrationerne i bogen er meget charmerende, men det manglende pift gør at bogens layout virker lidt kedeligt og gammeldags.

Kapitlerne kan læses som selvstændige historier, men læses de sammenhængende fungerer dette også da begivenhederne følger årets gang. Særdeles velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter