0 kommentarer

Børnene i Kragevig af Bodil Bredsdorff

af d. 9. november 2019
Info
 
Sideantal

400

Udgivet

2019

ISBN

9788763861465

Udgave

4 udgave 1 oplag

 

‘Børnene i Kragevig’ af Bodil Bredsdorff (1951) er en samlet genudgivelse af de fire bøger Krageungen (1993) Eidi (1993) Tink (1994) og Alek (1995). Selv om bøgerne har en del år på bagen, så er det stadig en dejlig læseoplevelse, fra en tid hvor der var mere ro over tingene. Sproget og naturbeskrivelserne tvinger læseren ned i gear og er et glimrende afbræk i en verden der består af iPad og computerspil.

Det hele starter med Krageunge, der står alene da hendes mormor dør. Da hun ikke kan holde ud at blive i huset uden sin mormor, pakker hun sine få ejendele og drager afsted for at finde en ny tilværelse. Hun møder både onde og gode mennesker på sin vej, og nogle som hun slår følge med og blive skaber en ny familie. Det ender med at hun leder dem tilbage til Kragevig, hvor de slår sig ned. Herefter flytter historien sig videre til de andre børn i den nye familie. Et efter et, følger vi deres rejse, men stadig med Kragevig som det faste holdepunkt.

Det er fortællinger om et barsk liv med små fornødenheder, men også fortællinger om menneskelig udvikling og det at tage ansvar og vise omsorg. Et liv hvor naturen og dens kræfter har stor indflydelse på tilværelsen, og om det at finde sit ståsted. En dejlig bog som indbyder til hygge og oplæsning, og minder en om hvor godt de fleste har det i dag.

Målgruppen er de 10 til 13 årige børn, og Bodil Bredsdorff udtaler selv at de “skrevet om og til “Barnet”, der stiller livets store spørgsmål, men endnu ikke er ramt af den unges/voksnes kæresteproblemer, skinsyge og skuffede forventninger”.
Bodil Bredsdorff fik i 1995 Kulturministeriets børnebogspris for Børnene i Kragevig.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter