0 kommentarer

En passende aftale af Fay Weldon

af d. 17. august 2015
Info
 
Sideantal

325

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39056-6

Originaltitel

Habits of the house

Udgave

1.udgave

 

Vi befinder os i England i 1899. Den aristokratiske familie Dilberne vågner op til en dag fyldt med økonomiske problemer, da deres investeringer i en mine i Afrika går tabt. Lord Dilberne har ikke den fjerneste forstand på økonomi, andet end at spille sine forfædres penge op. Han må nu se i øjnene, at familien står til at miste alt, både det store familiegods på landet, samt deres bekvemme lejede London-hus. Hans kone Isabel er dog ikke sådan at slå ud, hun begynder straks at lægge planer for at komme ud af den økonomiske krise. Parret har nemlig to giftefærdige børn, så mon ikke det var på tide med et godt parti? Hverken sønnen Arthur eller datteren Rosina er dog interesseret i at blive gift for at redde familiens ære. Rosina vil hellere uddanne sig og Arthur har kun racerbiler på hjernen. Udover sin elskerinde naturligvis. Men da den unge, smukke og ikke mindst meget rige Minnie kommer til London fra USA, øjner Lady Isabel en mulighed for et yderst fornuftigt giftermål.
Minnie selv er også interesseret i at gifte sig, hun har en kedelig historie med i bagagen, så hendes forældre ser hende gerne meget hurtigt afsat. Planen synes lagt for det unge par, men tingene går som bekendt ikke altid som planlagt.

Fay Weldon må siges at være en af de mest kendte feministiske forfattere, der findes. Det er meget tydeligt, at hun i “En passende aftale” har givet de kvindelige karakterer størstedelen af intelligensen. Mens mændene gør en masse tåbelige ting, er det kvinderne, der redder det hele, så arv og tradition opretholdes på bedste vis. Bogen er meget klichefyldt, men på en god måde. Historien er velkendt, men Weldon formår alligevel at overraske sin læser et par gange. En meget hyggelig bog til ferien, og så er den endda første del af en trilogi

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter