0 kommentarer

Kat af Steen Langstrup

af d. 2. september 2005
Info
 
Sideantal

176

Udgivet

2005

ISBN

87-14-19325-6

 

Hvis Maria havde været synsk, havde romanen her set ganske anderledes ud.

En ganske almindelig fredag får Maria fri fra arbejde. Hun er i et ualmindelig godt humør, selvom regnen styrter ned – og har gjort det i flere dage. Hun har en date om aftenen med en gammel skolekammerat, som dengang blev kaldt nakkeosten, fordi han var så klam, men nu er blevet en flot og succesrig juniorsalgschef.

Men på vejen hjem sker der noget. Maria vælter på sin cykel for at undvige en kat, der i stedet for bliver kørt over af en taxi. Så voldsomt at hovedet bliver revet af og havner i Marias skød.

Alligevel tager hun af sted på aftenens date, stærkt tilskyndet af veninden Isabella. Aftenen ender ikke helt som planlagt. Hverken for Maria eller hendes date Henrik. Og samtidig sker der en række mystiske og modbydelige mord rundt i København.

“Kat – ondskaben lurer i regnen” er en velskrevet og stemningsmættet dansk gyser. Steen Langstrup fører med sikker pen sin læser ind i et regnvådt univers befolket af almindelige mennesker, der pludselig må forholde sig til en ualmindelig situation. For hvad er det med den kat, der hele tiden dukker op?

Er du til en god gyser, er “Kat” bestemt et bekendtskab værd. Nærmest fra første side var jeg fanget ind, og derfra bliver den kun bedre. Og slutningen – ja, den må du selv gætte dig til. Hvis du kan.

“Kat” er Steen Langstrups debutroman fra 1995. Den er netop udkommet i en ny og redigeret udgave på forfatterens eget forlag.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter