0 kommentarer

Blod, tis & tårer – historier om kroppen af Anders Lund Madsen

af d. 12. januar 2008
Info
 
Sideantal

86

Udgivet

2006

ISBN

87-567-8093-1

 

Signe Lindkvist og Anders Lund Madsen kender de fleste børn og unge nok, som de morsomme og lidt skøre børneværter fra TV. I denne bog er det dem selv, i børneskikkelse, der er hovedpersonerne. Stilen er som vi kender den, herligt finurlig, småtosset ja, men superunderholdende.

Historien finder sted på Kirsebærvænget i Birkerød, hvor de to børn bor side om side. Når man er lidt nysgerrig anlagt og samtidig lidt klodset, giver det nogle knubs, og det fører til masser af pudseløjerlige situationer, der hver især bruges til at gøre læseren lidt klogere på kroppens funktioner.

Et af de morsomme eksempler er situationen hvor Anders af bar nysgerrighed for at finde ud af, hvornår naboen mon kommer hjem fra hospitalet, falder i søvn med hovedet i vindueskarmen. Det sker der såmænd ikke noget ved, problemet opstår først, da hans hoved glider ned og lægger sig godt til rette på varmeapparatet. Anders bliver forskrækket, da han vågner, og finder at hans ansigt er fuld af striber. Katastrofen bliver taget meget alvorlig hos veninden Signe, som ringer til Alarmcentralen, der ikke er enige i dens forfærdelighed og faktisk tager deres opkald ret ilde op. Heldigvis har de en god læge, som de jævnligt opsøger, nemlig den mere gakkede end egentlig tjekkede, Mikael. Med K.

Uden at være hverken belærende eller pædagogisk lærer man en masse om kroppen og dennes funktioner. Blandt kapitlerne finder man blandt andet: “Av min indvolde-fidus”, “Tis er da altid gult” og “Thej shja ha ulthan” (som oversat betyder: Jeg skal ha guldtand). Jeg kunne rigtig godt lide bogen, som er fyldt med sjove informationer og på samme tid hamrende humoristisk. Klart anbefalelsesværdig.

Layoutet er charmerende og i en hel speciel stil der passer godt overens med bogen handling og stil. Hvad jeg måske kunne have tænkt mig anderledes er skrifttypen, som er lidt anstrengende at læse.

Kan læses fra 6 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter