0 kommentarer

Pigen der skulle vælge af Kim Fupz Aakeson

af d. 17. februar 2016
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05344-9

 

Pigen der skulle vælge er en stærk historie, om en pige, der en nat finder døden sovende i familiens stue. Døden er gnaven, distræt og har uorden i sine papirer, og derfor falder det i pigens lod at beslutte, om døden skal tage faren eller moren med sig til dødsriget den følgende nat.

Pigen bruger derfor det meste af den næste dag på at observere sin mor og sin far samt overveje, om de når alt kommer til alt overhovedet byder ind med noget, som hun ikke kan undvære. Svaret er, at det gør de ikke. Men det er trods alt svært at skille sig af med sine forældre, bare fordi de ikke GØR noget særligt. For måske de ER noget særligt.

Lilian Brøgger har illustreret bogen. Illustrationerne er tro mod emnet, og er holdt i grumsede uklare farver. Døden er gusten gulgrøn i huden, har tonsvis af skæve tænder og absolut intet hår på hovedet. En skræmmende, perfekt død med et foruroligende smil.

Pigen der skulle vælge er en flot bog. Illustrationer og tekst går op i en højere enhed, og det tunge emne til trods ender vi læsningen med en god følelse indeni. Selv om nogle børn måske ikke helt får fat i pointen med bare at være, tænker jeg at pigens situation med at skulle vælge mor eller far giver grobund for en hel bunke tanker og relationerne til deres egne forældre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter