0 kommentarer

Bjergenes hemmelighed af Arthur W. Upfield

af d. 21. maj 2008
Info
 
Sideantal

204

Udgivet

1957

Originaltitel

The mountains have a secret

Udgave

1.udgave

 

Arthur Upfields kriminalromaner foregår i Australien. Selvom de er mere end 50 år gamle, er de stadig underholdende. Historiernes kvaliteter ligger i miljøet, som er delt mellem den traditionelle aboriginers og den hvide mands kultur.

Hovedpersonen Bony er ligeledes kultursplittet. På fædrene side er han hvid austalier, på mødrene side aboriginer. Som politimand har han en styrke som ingen anden betjent, – han kan overleve i begge kulturer, leve som en indfødt en aboriginer og hvid betjent på én gang. Denne evne kommer ham til gode i denne krimi, hvor han må udspionere beboerne på et hotel, der ligger midt i bushen. To af hotellets gæster er forsvundet og den betjent som først var på sagen er fundet dræbt.

I første omgang indlogerer Bony sig på hotellet og går frem på traditionel detektivmaner. Da dette ikke længere er nok, gemmer han sig i ørkenen og holder øje med hotellet og dets gæster derfra.
Vekslen mellem de to kulturer har før været styrken i Upfields bøger om Bony, men i denne er der for lidt bushman og for meget langsommelig detektivarbejde til at holde læserens opmærksomhed fanget. Det bliver for tamt. Nok er Bony en interessant person, men handlingen er uvedkommende og langtrukken. Den liver en smule op, da Bony bosætter sig i ørkenen, men den kommer aldrig op i omdrejninger, og afsløringen af selve plottet i sidste ende tangerer det platte. Der bliver den lidt fortænkt.
Heldigvis er der andre Bony bøger, så hvis din interesse er vakt, så er ‘Dingosporet’ meget mere interessant.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter