0 kommentarer

Berøringen af hud af Pia Tafdrup

af d. 7. april 2022
Info
 
Sideantal

172

Udgivet

2022

ISBN

9788702352054

Originaltitel

Berøringen af hud

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Pia Tafdrup er en af landets fremmeste digtere. Hun debuterede i 1981 og har siden 1989 været medlem af Det Danske Akademi, hun er oversat til flere sprog og har desuden vundet flere priser for sine værker.

Tafdrups seneste bog er for ganske nyligt udkommet på Gyldendal.

”Berøringen af hud” hedder bogen, det er en digtsamling, der handler om følesansen.

Bogen er sidste del af et værk på 5 bøger, hvor hver bog handler om en af menneskets sanser.

At det er en bog om sanser skal forstås lidt bredt. Digtene handler ikke blot om berøringer, men også om nærvær og fravær, alt der så at sige er berøringer og noget, der er beslægtet med berøringer. Digtene rammer noget, som vi alle kan genkende og forholde os til og derfor tror jeg også dette er en bog, som vil falde i mange menneskers smag.

I Politikens anmeldelse af bogen mener anmelderen, at ”Berøringen af hud” er så ”samvittighedsfuld ordrig, at man længes efter lidt mindre”. Det er jeg ikke enig i, jeg synes tværtimod, at der er tale om en sanselig og dygtigt udformet digtsamling, der rammer lige hvor den skal.

Der er tale om en ordentlig og redelig bog, der er velovervejet og godt skrevet. Fint arbejde, men jeg ved dog ikke om det ligefrem er den bedste bog af Tafdrup, som denne anmelder har læst. Dog stadig en rigtig læseværdig bog.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter