0 kommentarer

Begravet af Mark Billingham

af d. 13. maj 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

454

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7053-255-6

Originaltitel

Burried

 

“Begravet” er en efterforskning af kidnapning, pædofili og mord, en kompliceret sag, som får politiledelsen til at lade flere afdelinger samarbejde om opklaringen. Kriminalkommissær Tom Thorne bliver sat sammen med kommissær Louise Porter, og Thorne er ikke blind for hendes fortrin, selvom han er noget langsom i optrækket! Sønnen til en tidligere politimand forsvinder og Thorne er sikker på at faderen hemmeligholder vigtige informationer for ham.

Billingham er som altid særdeles grundig i sin fortællestil. Hans research er uden tvivl omfattende. Personligt bliver jeg dog temmelig forvirret og trættet af at høre om Londonpolitiets komplekse organisation med et utal af specielle enheder, afdelinger, titler og jeg-ska-komme-efter-dig. Og når det handler om historiens personer er Billingham mindst lige så grundig. Der er tilsyneladende ingen grænser for de tanker og refleksioner, som læseren skal indvies i. Ikke kun Tom Thorne, men også flere af bipersonerne reflekterer så meget, at jeg ka’ blive helt udmattet.

Måske er det netop derfor, at det generer mig en del, når man som læser igennem flere kapitler bliver unddraget nogle vigtige informationer, som Tom Thorne er kommet i besiddelse af! Jeg ved godt, at det er gjort for at holde spændingen; men det passer dårligt sammen med at vi ellers skal vide alt, hvad personerne tænker og gør!
Og så sku’ han forresten ta’ at få sig et liv – ikke bare et arbejdsliv…

“Begravet” er 6. bog på dansk om Tom Thorne, specielt de første fire er rigtig gode!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter