0 kommentarer

Blindman’s Bluff af Faye Kellerman

af d. 13. maj 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

424

Udgivet

2010

ISBN

978-0-00-729563-0, 978-0-00-729560-9

 

En ny krimi fra denne forfatter. På en ranch blev mand, kone og deres ældste søn skudt, sammen med en af de mexicanske piger og to sikkerhedsvagter og yderligere er to andre forsvundet; hvem åbnede låsen så morderne kunne komme ind? De dræbte er en millionærfamilie Guy og Gilliam Kaffey og sønnen Gil. De er blevet rige på at bygge indkøbscentre. Hvem har gjort det? Det viser sig, at selvom de er rige, ja så har deres sikkerhedsvagter været småkriminelle, måske på vej til at blive stor-kriminelle.
En af de forsvundne vagter bliver fundet nedgravet under to hestelig – (her er bogen lidt for tynd for hvordan kan man i nattens mørke få gravet et menneskelig ned under 2 heste, som har ligget i graven i lang tid?)

Politimanden Peter Decker er vores helt; hans kone Rina er blevet udtaget til jury tjeneste i en anden sag, men den blinde tolk i hendes sag overhører noget, som har afgørende betydning for opklaringen af mordene og får selvfølgelig Rina involveret ved at bede hende se, hvem der snakker. Men spørgsmålet er så om en sprogkyndig kan høre, hvem der talte uden at kunne se dem – er det bevis som kan fremlægges i retten? Der var også spørgsmålet om denne tolk virkelig er den han siger han er. Gil overlever med nød og næppe. Den anden søn Grant og Guy’s bror er også del af plottet; sammen med diverse gadebander.

Politi manden Peter Decker prøver at få det hele til at hænge sammen med familielivets forpligtelser og ræset imod tiden for at finde de skyldige. En ting som karakteriserer denne serie er at Peter og Rina er ortodokse jøder som lever tæt på deres religion med mange forbud og påbud i Biblens ånd; hvilket er meget svært når der bliver begået mord og andet uhygge omkring dem som jo skal opklares – også selvom man ikke må arbejde på shabbat.

Denne bog er ganske spændende og jeg læste den på en lang rejse. Plottet er vel udtænkt og fanger så jeg ikke kunne lægge bogen fra mig. Den er let læst på engelsk.
“Man siger at de døde ikke kan tale, men hvis man lytter rigtigt efter, kan man godt høre dem ” siger Peter om at finde beviser på gerningsstedet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter