0 kommentarer

Begravede hemmeligheder af Linwood Barclay

af d. 28. februar 2023
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

425

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7677-880-4

Originaltitel

Broken Promise - oversat af Marielle Nielsen Hansen

Udgave

1. udgave

 

“Begravede hemmeligheder” er første bind i Promise Falls-trilogien af den canadiske krimiforfatter Linwood Barclay. Bøgerne skal læses i sammenhæng for at få svarene på de mange mysterier og mordgåder undervejs.

Her i 1. bog introduceres mange af hovedpersonerne. Den arbejdsløse journalist og alenefar David Harwood finder sin kusine Marla med en fremmed baby i armene og mystiske blodspor på dørkarmene. I en fashionabel villa et stykke derfra finder han lidt efter en kvinde brutalt myrdet. Er det kvindens barn, den noget konfuse Marla har fået leveret til døren af ”en engel”? Eller er hun selv morderen?

Politiet i Promise Falls har dog meget mere at slås med end dette ene mord. På universitetet er en række kvinder udsat for voldtægtsforsøg. I det nedlagte tivoli findes tre mannequindukker kørende rundt i en af forlystelserne påmalet budskabet om, at ”hævnen er sød”. Andetsteds er 23 døde egern hængt op i et hegn. I det hele taget synes tallet 23 at have en eller anden betydning.

Forfatteren har mere held med at skabe et interessant univers af personer i lillebyen Promise Falls end med at engagere læseren i de utallige plottråde. Jeg glæder mig faktisk til at læse videre om, hvordan Davids mors begyndende demens udvikler sig (vil hun brænde flere koteletter på?), og om det lykkes ham et få et lidt mere ømt forhold til den hårdkogte alenemor Samantha.

Og får den kyniske tidligere borgmester monstro succes med at tilbageerobre borgmesterposten trods en tyngende dødvægt af seksuelle skandaler og korruption i bagagen?

Okay, det bliver da også spændende at finde ud af, hvem der virkelig myrdede den velhavende kvinde – for meget tyder på, at det ikke er byens morderiske og spillegale læge, der har gjort det. År tilbage blev en anden kvinde nemlig myrdet på samme bestialske vis.

Måske kommer også svar på mannequin- og egernmysterierne i de kommende to bind, “Slørede sandheder” (“Far From True”) og “De 23” (“Twenty-Three”). Det føles som at kaste sig ud i 2. og 3 sæson af en amerikansk krimiserie fra næstøverste hylde.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter