0 kommentarer

Bedemandens datter af Sara Blædel

af d. 4. juli 2016
Info
 
Sideantal

338

Udgivet

10-06-2016

ISBN

9788771801545

Udgave

1. udgave

 

Ilka har ikke set sin far i mere end 33 år. Hun bliver derfor mere end overrasket, da hun efter hans død opdager, at han har testamenteret sin bedemandsforretning til hende.
Savnet efter faren har i alle årene siddet dybt i hende, men nu øjner hun muligheden for at blive klogere på farens liv og finde en forklaring på, hvorfor han forlod hende og moren. Derfor be­slut­ter hun sig for at rejse til USA, hvor farens bedemandsforretning ligger. Det er egentlig ikke fordi, at hun interesserer sig specielt meget for arven eller har planer om at slå sig ned i USA som bedemand.  Ilka rejser udelukkende for at få svar på alle hendes spørgsmål. Hvorfor efterlod faren sin syvårige datter og kone i Danmark og rejste til USA? Hvorfor lod han aldrig siden høre fra sig? Hvordan har hans liv været? Hvem er han egentlig, og hvad er hans historie?

Rejsen til USA forløber dog ikke helt som planlagt. Ilka bliver kort efter ankomsten indhyllet i bedemands­forretningen, som viser sig at være på randen af konkurs. Derfor risikerer Ilka at havne i en situ­a­tion, hvor hun kommer til at hæfte for en kæmpe gæld, som hun aldrig slipper fri af igen. Samtidig er farens nye familie alt andet end imødekommende og afviser hende totalt, da hun opsøger dem. Ydermere viser det sig, at faren tilsyneladende har en masse lig i lasten og har levet et meget hemme­lig­hedsfyldt liv. Så Ilka må grave dybt og udvise stor tålmodighed, hvis hun vil blive klogere på hendes fars historie og finde svar på alle hendes spørgsmål.

“Bedemandens datter” er første bind i en planlagt trilogi. Sara Blædel karakteriserer selv bogen som værende en krimi, men jeg vil snarere mene, at der er tale om en roman. Bogen ligger meget langt fra hendes tidligere krimier. Den kan på ingen måde matche den spænding, som kendetegner hele Louise Rick serien. “Bedemandens datter” kører i et helt andet gear. Bogen er meget langsom i optrækket. Handlingen kører længe i tomgang. Faktisk er det først hen imod slutningen, at der for alvor kommer skred i tingene, og at man som læser begynder at leve sig ind i historien. Og netop som historien begynder at gribe en, så slutter den på en underlig abrupt måde – med fortsættelse følger….

Jeg er stor fan af Sara Blædel og har læst samtlige af hendes bøger. Derfor vil jeg også virkelig gerne kunne holde af Bedemandens datter, men jeg kan desværre ikke tvinge mig selv op til at give mere end tre stjerner i denne omgang. Men jeg håber at andet bind i trilogien kommer bedre fra start og kan være med til at rette op på det samlede billede.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter