0 kommentarer

Bro bro brille af Matthew Arlidge

af d. 28. februar 2023
Info
 
Sideantal

365

Udgivet

2017

ISBN

9788771075298

Originaltitel

Pop goes the weasel - oversat af Stig W. Jørgensen

 

Endnu en spændende, velskrevet og veldrevet krimi fra Matthew Arlidge. “Bro Bro Brille” er andet bind i en serie om kriminalassistent Helen Grace i hovedrollen, og væsentlig bedre end første bind (“Okker Gokker”). Altså, Grace er stadig en tand for mærkelig, og en smule utroværdig som karakter, men Arlidge har nedtonet hendes særheder temmelig meget denne gang, og det gør at hun ikke længere skygger for historien som hun gjorde i “Okker Gokker”.

Liget af en mand bliver fundet i et forladt hus. Hans hjerte er blevet fjernet og sendt til hans kone og børn. Han er det første offer, og Grace ved, at han ikke vil blive det sidste. Men hvorfor skulle en lykkeligt gift man befinde sig så langt fra sit hjem i nattens mulm og mørke? Medierne kalder det for en omvendt Jack the Ripper: en seriemorder der jagter familiefædre, der lever skjulte dobbeltliv.

Arlidge kan skrue et plot sammen, så jeg som læser er lige så meget på bar bund som politiet. Og han kan gøre det uden at hive den ene useriøse mistænkte efter den anden ind på scenen. Jeg kan komme i tanke om en del andre krimiforfattere der kunne tage ved lære af det.

Samtidig med mordgåden, kører der indtil flere sidehistorier om Graces afdeling ved Politiet, og om nogle af hendes kolleger. Som udgangspunkt kan det fungere rigtig fint med den slags historier, der som regel er med til at give de forskellige personer “krop”. Det gør de for så vidt også her, men der er for mange af dem. Historien kommer let til at stritte i alt for mange retninger. Måske er Arlidge stadig ved at ridse sit persongalleri op, sådan som han gjorde med Grace i “Okker Gokker”, så senere bind i serien vil holde sig tættere til den egentlige historie. Bortset fra det, er det en virkelig spændende fortælling, og siderne vender nærmest sig selv.

Jeg er ikke til blodig og grafisk udpenslet vold i krimier. Det er der i den grad i “Bro Bro Brille”, men Arlidge gør det på en måde så det er blodigt og voldsomt, uden egentlig at være det. Jeg er ikke helt sikker på hvordan han bærer sig ad, men det fungerer virkelig godt. At historien isoleret set er fuldstændig ude i hegnet og på alle måder utroværdig, er sådan set ligegyldigt. Det er en krimi, og det må man godt i krimier. Jeg var i hvert fald virkelig godt underholdt, og glæder mig til at læse de næste bind i serien.

Lån bogen på Bibliotek.dk.

Bedømmelse
Karakter