0 kommentarer

Bedragets rødder af James Forrester

af d. 5. februar 2013
Info
 
Sideantal

400

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7677-297-0

Originaltitel

The Roots of Betrayal

 

Actionfyldt historisk thriller fra 1500-tallets England om konflikten mellem protestanter og katolikker.

I 2011 udkom James Forrester for første gang på dansk med den historiske thriller “Helligt forræderi”, som jeg var helt vild med. Nu er bind to i serien endelig udkommet under titlen “Bedragets rødder”.

Historien starter et halvt år efter “Helligt forræderi”. Hverdagen er faldet til ro for William Harley, Clarenceux King of Arms, der stadig arbejder som dronningens loyale embedsmand, og nu gemmer det sprængfarlige dokument om dronningens oprindelse på Sir Cecils opfordring.

Men en dag opdager William, at dokumentet er væk. I sin søgen efter at finde det igen, opdager han, at også Rebecca Machyn, som var hans medsammensvorne i første bog, er væk. Har hun forrådt ham?

Før han ved af det, er William midt i et mareridt af mistanke, bedrag og sammensværgelser, og han må flygte fra både dronningens mænd og de katolske oprørere. Under sin flugt støder han på den karismatiske sørøver Raw Carew, som hader al religion, men som alligevel har sin helt egen sans for loyalitet. Og selvom Raw er ligeglad med Williams bevæggrunde, så ender de med at hjælpe hinanden i en uventet alliance.

James Forrester er et pseudonym for historikeren Ian Mortimer, som har en lang række fagbøger bag sig. Der er dog intet støvet over “Bedragets rødder”, som fortsætter de gode takter fra første roman, men denne gang tilføjer en hel del tjubang med Raw Carews tilsynekomst.

Som i første bog er historien velfortalt og spændende, og den historiske kulisse er utrolig velbeskrevet, så man føler, at man står midt på dækket under søslaget sammen med William og Raw. Plottet virker troværdigt og er samtidig fyldt med action, så man sluger side efter side for at finde ud af, hvad der nu sker.

Alt i alt er “Bedragets rødder” absolut anbefalelsesværdig, og jeg glæder mig allerede til bind tre i serien, som er udkommet i England under titlen “The Final Sacrament”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter