0 kommentarer

Slangesøjlen af Jason Goodwin

af d. 15. april 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

257

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7714-874-3

Originaltitel

The Snake Stone

 

”Slangesøjlen” er en meget anderledes krimi. Hvis man forventer hvirvlende drama for fuld udblæsning er det nok ikke lige denne bog man skal sætte sig til rette med. Men har man sans for historie og en handling med afstikkere er det en fantastik bog.
Handlingen udspiller sig i Istanbul i 1838 hvor sultan Muhmud II – Guds skygge på Jorden – ligger for døden, og bevirker at der hersker stor uro i byen som er præget af sultanens forsøg på en vestliggørelse af det osmanniske rige. Men der er også masser af tråde tilbage i historien, især til Lord Byron og det Græske oprør mod Tyrkerne i Missolonghi i 1823 -1924.
Vi følger eunukken Yashim i hans forsøg på at finde ud af, hvad der ligger bag en række mord på folk som ikke ved første øjekast ser ud til at have noget med hinanden at gøre. Da liget af den franske arkæolog Maximillian Lefèvre dukker op, får Yashim for alvor travlt med at opklare hvad det er som sker, han er den sidste har set Lefèvre i live og kommer derfor i søgelyset som mistænkt.
Det er tydeligt at Jason kan sin historie, og bogen emmer da også af fortid. Vi får en levende beskrivelse af Istanbul, den spraglede menneske mængde, moskeerne og cisternerne som forsyner byen vand, de afsides slumkvarterer og de sprudlende markedspladser. Selv Yashims kogekunst bliver vi præsenteret for. Lukker man øjnene og snuser ind kan man smage og lugte byen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter