0 kommentarer

Barolo Kvartetten af Bjarne Reuter

af d. 18. december 2002
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2002

ISBN

87-02-00783-5

 

En ganske udmærket bog, der dog til tider kan virke en smule fortænkt i fortællestilen. Men forvirringen er overlagt. Den medvirker til at danne et billede af hovedpersonen Anne Zeebergs flimrende verden. Hvilken blandt andet indebærer en overdimensioneret følsomhed overfor hendes mand og hans afdøde, første kones skjulte dagsordner.

David Zeeberg er en verdensberømt pianist, der er gennemført korrekt og højt elsket af alle – sådan da. Han er meget ældre end sin smukke kone Anne, der kom ind i ægteskabet uden en krone på lommen, men med en stor appetit. Anne vender sig hurtigt til et liv i luksus, og til at rejse med sin elskede mand på hans turneer til alverdens storbyer. Men efter seks års ægteskab er der langsomt sket en ændring i deres forhold, og der begynder at foregå foruroligende ting.

Hvis nogen (med rette) undrer sig over bogens titel, så kan jeg fortælle, at den henviser til et dårligt jazzband, David Zeeberg spillede med i umiddelbart efter sin afsluttede konservatorieuddannelse. Det nævnes kun i en sidebemærkning langt inde i fortællingen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter