0 kommentarer

Barnemad af Klaus Lavill-Mortensen

af d. 24. februar 2016
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2015

ISBN

9788740902297

 

Der er skrevet mange bøger om børn og deres opvækst og her er så en helt anden slags, nemlig en digtsamling der nærmest er set fra barnets/teenagerens synspunkt.

Der er de groteske ting man som dreng skal prøve af sammen med andre drenge, der er røg, hash, gruppevoldtægt af en pige – men hun er fuld og hun vil gerne… Og så er der familiens splittelse som i hvert fald hovedpersonen oplever efter hans to søskende dør.

Hans far der forsumper i alkoholens tåger og som han som barn ikke kan hjælpe eller redde. Så han må få det bedste ud af det liv han nu engang har. Selv om det virker som om han bare følger med.

Der er en del flytninger i hans unge liv at forholde sig til, men det virker nu alligevel som om barnet formår at skabe sig nogen venner, om ikke andet kommer han da med i en klike og er med til at holde de andre væk, så de har deres sted i fred. De når også at bo i udlandet og selv om det er en helt anden verden på en måde, så er det måske ikke det værste at afprøve. Men de vender dog ret hurtigt tilbage til Danmark igen.

Man er ikke i tvivl om, at knægten har gå på mod, men savner noget mere håndgribeligt. Noget kærlighed og nogle der passer mere på ham. Men i det her miljø ender børn med at være hårde bananer, der oven i købet kommer til afhøring hos politiet, fordi de ikke opfører sig ordentligt.

Digtene er lige på, og man forstår dem nemt. Men man kan sagtens tolke dem på forskellig vis, for ses de ud fra den voksnes synspunkter så ville man hurtigt kunne finde nogen ting som man i dag vil mene er skadelige for børn. Og barnet i digtene er måske blevet skadet i en vis grad som voksen af den utrygge opvækst, men til gengæld kan man mærke hjertevarme og en god portion livsglæde inde bag ved skriblerierne. Og det gør at selv om digtene er lige på, så får man et håb for knægten undervejs.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter