0 kommentarer

Banditter i CO2-habitter af Ry Kristensen

af d. 1. april 2021
Info
 
Sideantal

90

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94007-88-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Miljøet er vigtigt og dyrelivet betyder rigtig meget. Vores planet kan ikke klare sig uden at vi gør noget for at sikre at fremtiden bliver mere miljøvenlig. Og det ved vores ene hovedperson alt om. Ham og en kammerat stjæler derfor nogen fisk, for at sætte dem ud i naturen. Men fiskene dør og da de vil fange en af de døde fisk ryger hovedpersonen i vandet. Han ender på sygehuset, hvilket vores anden hovedperson – kammeraten opdager fordi han ikke kan få kontakt i flere dage. På sygehuset snakker de om hvad de skal gøre, for de skal have undersøgt vandet. Men det kan da ikke passe at et stort firma er skyld i at den ene er endt på sygehuset? Og hvor får man hjælp til så stor en sag, for sådan et firma har jo mange penge? Kan to drenge overhovedet gøre noget som helst?

Det er en spændende og yderst relevant børne/ungdomsbog. Den vil egne sig godt til skolebrug, da man nemt kan få en snak om miljøet sat i gang. Bogen henvender sig til store børn der læser selv, unge men også det voksne publikum, da bogen vil være god når man skal snakke med sine børn om hvad det kræver at kæmpe mod store firmaer og lignende.

Selve historien er sjov, underholdende, lidt skræmmende og man hepper på begge drenge hele vejen igennem. Der er en fin sammenhæng og plottet fungere. Man er opslugt med det samme og helt ærgerlig når man lukker bogen på sidste side, for man vil gerne blive hængende i drengenes univers.

En spændende fortælling som kan sætte noget debat i gang og som passer lige ind i al den snak der er i vores samfund om at vi alle skal have grønnere vaner, leve mere bæredygtigt og i det hele taget passe på vores natur og omgivelser. Så historien og relevans lagt sammen, har man her et rigtig godt og gedigent værk at tage fat på.

Anmeldereksemplar!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter