0 kommentarer

Bandini og Kabat – rejsen til de nye øjne af Oscar og Martin Wienberg

af d. 2. maj 2016
Info
 
Sideantal

53

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-0882-3

Originaltitel

Bandini og Kabat - Rejsen til de nye øjne.
Tekst af Sine Norsahl

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Bandini er arkitekt og elsker alt i træ. Han bor omgivet af træer og kan ikke rigtig forestille sig andet. Han er dog løbet tør for ideer og håber at kunne få nye øjne og dermed få nye ideer til ting han kan bygge. Han har en god ven, uglen Kabat. Han får også hjælp af nogen rejer, der ikke er rejer men hvaler, eller hvad de nu er for nogen. Kabat og Bandini hjælpes ad med at gøre sig klar til en rejse. Bygger en gammel traktor om til en ubåd som rejerne, der ikke er rejer men hvaler, trækker igennem vandet. I vandet ser Bandini og Kabat nogen fugle der flyver med vingerne (fisk) og nogen spøgelser (blæksprutter).

De kommer til et sted der består af ren sten og hvor rejerne, der ikke er rejer men hvaler, kender en hest som de mener Bandini ligner udover at han altså har en anden farve. Bandini ved ikke selv om han er en hest.

Hesten de møder viser dem vulkaner med tomatsuppe (lava) da der pludselig kommer udbrud og suppen sprøjter op alle vegne. De flygter.

Bandini og Kabat rejser hjem igen, og Bandini har nu fået en del nye ideer, selv om han ikke kunne få skiftet sine øjne ud.

Det er en børnebog med flotte illustrationer og ikke ret meget tekst. Kan faktisk virke en lille smule skræmmende så ville nok anbefale at man læser den sammen med sit barn. Også for at forklare undervejs hvad de forskellige ting betyder, da meget er skrevet om til at være noget andet end det egentlig er. Rejer der er hvaler, tomatsuppe der er lava, fugle der er fisk mm. Det kan godt virke ret forvirrende og hvis man ikke forstår omskrivningerne med det samme, så får man ikke ret meget ud af bogen.

Historien ender en smule fladt hvorfor man ikke ligefrem tænker wow det var en stor oplevelse. Og i mængden af mange andre børnebøger vil den desværre nok forsvinde en smule, især fordi den ikke som sådan er helt nem at forstå. Men som så mange andre børnebøger har den da fortjent en chance, for nogen vil nok finde den bedre end andre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter