0 kommentarer

Balladen om Bob Dylan af Daniel Mark Epstein

af d. 7. juli 2011
Info
 
Sideantal

425

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-10895-8

Originaltitel

The Ballad of Bob Dylan

 

Jeg må tilstå, at jeg i starten af biografien om Bob Dylan fandt den lidt langtrukken og frygtede, at det var en fejl, at jeg havde givet mig i kast med denne bog. Heldigvis viste det sig, at de ting, der virkede for omstændige eller overflødige, gav mening i det store hele og at “Balladen om Bob Dylan” alt i alt er en ganske fornuftig biografi.

Der er forholdsvis store mængder information om tiden, Dylan har levet i. Dette var en af de ting, der virkede lidt overflødige til at starte med, men det blev mere og mere tydeligt, at man ikke kunne beskrive en kunstner som Dylan uden at beskrive de samfundsmæssige omstændigheder, han skrev ud fra. Det fungerer ret fint, at man følger en kunstners udvikling bundet op på samfundets udvikling mere generelt. Et andet plus er, at forfatteren har formået at holde igen med egne fortolkninger og følelsestilstande – de er der, men overtrumfer ikke på en sådan måde, at man ikke selv kan gøre sig tanker om Dylans gøren og laden. Endnu et plus er, at biografien ikke er fyldt med tilfældige gisninger om, hvordan Dylans privatliv har været – det er langt fra lummer Se&Hør-journalistik, der er på spil.

Grunden til at “Balladen om Bob Dylan” ikke når helt op på fem stjerner er blandt andet, at det virker som om forfatteren lidt har glemt, at alle ikke ved så meget om musik, som han gør. For en musikalsk analfabet som mig, giver det ikke meget mening at høre om akkorder, taktslag osv. Der er lidt for meget information, som ikke virker interessant, hvis man ikke ved ret meget om musik på et teknisk plan. Endeligt kunne jeg godt ønske mig, at der var blevet arbejdet lidt mere på at skrive biografien i et smukt sprog, når det nu er en så stor poet, vi har med at gøre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter