0 kommentarer

Dyrets folk af Indra Sinha

af d. 7. juli 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

369

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7955-649-2

Originaltitel

Animal's People

 

Hovedpersonen “Dyret” er en ung mand på omkring 20 år, som i bogen ser tilbage i sit liv. Han fødes som normalt menneske, men et giftudslip fra en fabrik dræber hans forældre og gør ham til invalid, d.v.s. hans ryg deformeres, og han må fremover gå på alle 4 – som et dyr, med hvilket han også identificerer sig, med de fordele og ulemper, det giver. Dyret har en vanskelig hverdag i byens slum, hvor utrolig mange også er ramt af følgerne fra giftudslippet, og mange af hans tanker kører igennem fantasier om sex og forholdet til en pige, et forhold som for ham synes umuligt.

Da en ung amerikansk læge kommer til byen for at åbne en klinik for de mange ofre fra katastrofen, øjner Dyret en chance for måske at komme til at gå på to ben igen, men interne stridigheder og kampe med myndigheder og fabriksejere – som alle “vasker hænder” – gør det vanskeligt for ham at komme igennem med sit ønske. Dyret har et fint forhold til Nischa, en ung pige som tager sig meget af ham, men Nischas kæreste står i vejen for Dyrets ønsker. Denne kæreste er dog en katalysator til rigtig mange af bogens emner.

Bogen er godt skrevet – dog af og til med et måske overdrevet brug af “ukvemsord” – den er spændende og beskriver både slummets for- og bagside i nutidens Indien. Læserens tanker ledes måske hen til Bhopal-ulykken i 1984 som kostede mange tusinde menneskeliv? Absolut læseværdig bog!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter