0 kommentarer

Coq Rouge af Jan Guillou

af d. 25. februar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

431

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-213-6

Originaltitel

Coq Rouge

 

Dette er den første bog i Guillous serie om super-spionen Carl Gustaf Gilbert Hamilton. Han er i al hemmelighed uddannet i USA efter at have afstået sin værnepligt i den svenske flåde. Tilbage i Sverige placeres han i sikkerhedstjenesten, hvor hans kolleger tror han blot er en grøn kontorassistent. De skulle blot vide, hvilket våben de har siddende ved siden af sig. Det får de rig lejlighed til at studere, da en kollega likvideres og de alle sættes på sagen. For Hamilton rykker når først han får sat maskinen i gear. Det er spændende og der går ikke Superman i den, selv om han formår at uskadeliggøre professionelle terrorister med bravour.
Sagen forsøges saboteret af chefen for sikkerhedstjenesten, der ud fra politiske og karrieremæssige hensyn ønsker at stille en gruppe palæstinensiske flygtninge til ansvar for drabet, uanset om de har noget at gøre med det eller ej. Carl og co. tvinges derfor til at arbejde på sagen helt uden om ledelsen. Det kommer der en del morsomme og for ledelsen pinagtige forviklinger ud af.

Politiarbejdet er fænomenalt beskrevet. Når Hamilton og hans to ældre kolleger arbejder med sagen, er det på Sjöwall/Wahlöö-niveau. Det er realistisk og personerne er hverken flade eller karikerede. Selv ikke hovedpersonen, selvom han er lidt af en James Bond type.

Jan Guillou skriver meget overbevisende, selvom det er fiktion er der mange nøgne fakta om den politiske scene i Sverige, sikkerhedspolitiets arbejde, regeringens håndtering af palæstina-konflikten og meget andet. Ganske flot klaret at det på intet tidspunkt bliver for tørt – det er underholdende og samtidig lærerigt. Hvor mange andre skønlitterære værker kan bryste sig af det?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter