0 kommentarer

Anatomen af Federico Andahazi

af d. 20. december 2005
Info
 
Sideantal

215

Udgivet

1998

ISBN

87-00-30792-0

Originaltitel

El anatomista

 

Dette er den besynderlige beretning om den italienske læge Mateo Columbus, som i 1550erne gør sig tanker om den kvindelige seksualitet og via sine undersøgelser opdager klitorisen og dens kilde til glæde.

Som sin opdagelsesrejsende navnebroder udforsker han, hvad der i renæssancen ansås for ukendt land, og der er noget ukueligt optimistisk over denne mærkelige og på sin egen altmodische facon ret erotiske historie.

Særligt stærkt står Mateos forsvarstale i den retssag, som er blevet rejst mod ham på grund af anklager om at hans opdagelser er sket i pagt med djævlen. Forsvaret, som strækker sig over 30 sider er således på mange måder et højdepunkt, måske fordi intet her foregår i den ellers meget kortfattede og afsnuppede stil, som er fremtrædende i resten af bogen. Denne tendens er noget, man specielt ærgres over i de sidste kapitler.

Forfatteren har med andre ord rigtig meget interessant at byde på og skriver med ar samme fantasirige patos som sin succesrige landsmand Perez-Reverte. Dog har han i denne sin første roman på dansk ikke fuldstændig formået at væve de mange glimrende indfald sammen til en helt logisk fortællemåde. Men god er den, og hvis der havde været bare lidt mere kød på det hele, ville den have fortjent fem stjerner.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter