0 kommentarer

Alt om EU og de andre tyskere Rune T. Kidde

af d. 14. juli 2015
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

1998

ISBN

87 7394 507 2

Originaltitel

Alt om EU og de andre tyskere

Udgave

1.

 

‘Dette er den mest højtbegavede håndbog, der nogen sinde er skrevet om EU. Kritisk, men klarsynet og korrekt. Gennemsyret af en imponerende baggrundsviden. Superintelligent, sober og saglig

Tilfældig invalide-pensionist under tortur’

Det er virkelig sandt: Her er endelig en informativ og lettilgængelig bog om EU. Nem at overskue, i et format der både henvender sig til de illitterære og de litterærlige. Ønsker De f.eks. at få et hurtigt overblik over Storbrittanien er den første billedrude rigelig: Indbyggertal er 56,5 million, styreformen er venstrekørsel, og det fortælles at når englændere skal lave børn går de hjem og får te og boller. Hvad har man mere behov for at vide, hvis man står for at skulle invadere briterne?

Det eneste der kan være en kende forvirrende er at Rune T. Kidde midtvejs har overladt tegneriet til den stakkels Jørgen Mogensen. Det kan Kidde næppe være bekendt, også selvom han var blevet blind og derfor ikke kunne tegne. Men Mogensen rammer nu Kidde universet ret godt, selvom han tegner bedre end en der er blind.

‘Dette fuldstændigt forstyrrede storværk fra Kidde og Mogensens hånd giver det hidtil mest afsporede og komplet sindsforvirrede indblik i det forenede Europa

Ole Erling, Erlingske Tidende’

Denne sidste anbefaling fra bagsiden giver nok et mere rammende billede af denne genistreg af en tegneserie. ‘Hånbog’ er nok et bedre ord end ‘håndbog’ her. De to bagmænd har uden tvivl boblet over af grin talrige gange i tilblivelsesprocessen. Det er dog ikke alt der rammer lige i humor plexus, men der er guddødme til mange hysteriske grineanfald.

Er De diktator på vej til at invadere et andet EU-land er denne hånbog uundværlig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter