0 kommentarer

Alt om at være pige af Camilla Wandahl

af d. 19. april 2016
Info
 
Sideantal

91

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4494-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er ikke nemt at være pige, når man ikke helt kan følge med de andre i forhold til udviklingen af ens krop. Når ens bryster ikke bare vil vokse sig store, når man ikke har fået menstruation endnu og når man ikke tør fortælle, at man er forelsket. Og det er heller ikke nemt når ens bedste veninde så får menstruation, men ikke tør sige det til nogen og derfor bliver skyld i, at alle tror det er en selv der har fået det, fordi man hjalp med at købe bind. Årh hvor er det nogen gange svært det hele.

Men så har man jo en fødselsdag som man glæder sig til, især fordi ham man godt kan lide kommer til festen. Men hvorfor skal en af de mere populære piger i klassen så holde fest ugen før? Risikere man så ikke bare at folk syntes den fest man holder er dødkedelig?

Og hvorfor skal ens søskende være så irriterende. Lillebror der laver ulækker mad, storesøster der har mere travlt med drenge end med at hjælpe en, når man har brug for det.

Og går festen helt skævt når man kommer til at bløde på en andens dyne? For selvfølgelig får man sin menstruation lige midt i det hele, når man slet ikke er forberedt på det.

Kunne det så tænkes at ens storesøster alligevel hjælper en? Og hvordan pokker kan det gå til at folk syntes festen er sjov, fordi lillebror også dukker op?

Nej det er ikke nemt at være pige og skal til at blive voksen. Men bogen her er rigtig godt skrevet og henvender sig til lidt større børn, hvor alt det med kroppens forandring og det modsatte køn begynder at blive interessant. Og den er samtidig underholdende. Grunden til jeg ikke giver den sidste stjerne er fordi jeg savner illustrationer undervejs. Bogen er rigtig flot udvendig, men snyder en lidt ved så ikke at være illustreret overhovedet. Og det havde der ellers være rigelig grund til.

Men ikke desto mindre er det en velskrevet bog om det at skulle til at blive stor, og den kan også være god for voksne at læse hvis man lige har glemt, hvor svært det egentlig er at være i den alder.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter