0 kommentarer

Alkymisten af Paulo Coelho

af d. 29. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

191

Udgivet

2003

ISBN

87-7604-001-1

Originaltitel

The Alchemist

Udgave

3.udgave

 

Santiago, der er fårehyrde i Spanien, drømmer den samme drøm to nætter i træk. Drømmen fører ham til en gammel sigøjner der kan tyde drømme, og derfra videre ud på hans livs rejse mod Egyptens pyramider, hvor en skat venter ham. Undervejs møder han en gammel konge, en glashandler, en englænder og en alkymist. Af dem alle lærer han et eller andet, der hjælper ham på hans videre færd.

På rejsen stifter han bekendtskab med verdenssjælen og lærer at lytte til sit hjerte. Og så møder han Fatima, en ørkenpige i Sahara.

Af bogens bagside fremgår det, at den er solgt i 30 mio. eksemplarer over hele verden. Det fremgår også, at der kun sjældent udgives bøger der kan forandre læserens liv, men at ”Alkymisten” er en sådan bog. Der blev ikke forandret noget i denne læsers liv, og det livssyn som bogen giver udtryk for, kan jeg på ingen måde være enig i. Ikke desto mindre nød jeg dog den langsomme fortælling om Santiago. Der var noget ved sproget der holdt mig fanget, og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig.

Nu hvor læsningen er til ende, kommer jeg til at savne beretningen om Santiago, og vil nok læse bogen igen en anden gang.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter