0 kommentarer

Når man kysser i august af Sissel-Jo Gazan

af d. 3. november 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

189

Udgivet

1995

ISBN

87-7724-487-7

 

Den smukke titel “Når man kysser i august” pirrede min nysgerrighed. Hvad sker der, når man kysser i august? Så får man børn i april!

Bogen er helt sin egen, skrevet i et smukt sprog – og den kan læses på flere planer, som et eventyr, eller i det lidt dybere lag som en psykologisk beskrivelse af menneskers forskellighed og drømme.

Liljanna er en ganske særlig kvinde med en ganske særlig plan. Hun vil giftes med en mand med et smukt navn, så hun slår op i telefonbogen – vælger den med det smukkeste navn og skriver til ham. Det var før datingsidernes tid – og Liljanna får bid, og bliver gift med Xavier.

Hendes næste ønske er at få en datter hun kan døbe April Sommer, for det er sådan et smukt navn. Liljanna “kysser i august” – og føder i april, men de to første gange bliver hun velsignet med drengebørn. Først tredje gang hun og Xavier ” kysser i august” – får de en datter, godt nok født i maj – men hun ligner en April.

Det er Aprils liv og oplevelser, der danner rammen for historien.
April er – som alle børn – et ganske særligt barn, og hun bliver en rigtig fars pige. Aprils skæbne fører os vidt omkring, vi er vidner til at hun gør faderen blind, at hun møder og gifter sig med sit livs kærlighed Valentin med hvem hun får en søn, at hun ansætter en elskerinde til sin mand – og selv bliver elskerindens elskerinde,- absurde ting, der dog i historien synes så selvfølgelige for en kvinde som April.

April og Valentin elsker hinanden overalt på jorden – men har det svært med kærligheden – og uden at vide det, gør de hinanden frygteligt ondt – men skæbnen er med dem og redder i sidste øjeblik de knuste stumper til et håb om fremtid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter