0 kommentarer

Abgeschnitten af Sebastian Fitzek

af d. 25. marts 2015
Info
 
Forlag
Sideantal

393

Udgivet

2012

ISBN

978-3-426-19926-8

Originaltitel

Abgeschnitten

 

Sjældent har jeg læst så hæsblæsende en thriller.
Jeg har en ambition om at læse en tysk bog om året – af en tysk forfatter. Det er nødvendigt, at den fænger fra første side og lokker denne læser fremad hele tiden, ellers går jeg død i sproget. Jeg gik ved juletid ind i en boghandel i Lübeck og spurgte boghandleren, om hun kunne anbefale en bog – og hun var ikke i tvivl – det skulle være “Abgeschnitten” af Fizek og Tsokos.

Og hold da fast – her var valuta for pengene. Hver eneste kapitel havde et højdepunkt – og med 67 kapitler blev det noget af en rutsjebanetur. Jeg glemte ganske enkelt, at jeg læste på tysk, og selvom der var en del gloser, jeg mistede i farten, var historien og plottet så intenst, at det slet ikke gjorde noget.

I hovedet på et meget mishandlet lig, finder retsmediciner Paul Hertzfeld telefonnummeret på sin datter, der er blevet bortført – og nu begynder en intens jagt på en pervers morder.

På Helgoland gemmer tegneserie-illustratoren Linda sig for sin ekskæreste, da øen isoleres af en storm. Linda føler sig sært overvåget og frygter, at kæresten er fulgt efter hende ud på øen. Hendes seng er varm, når hun går i seng, og hendes badehåndklæde er vådt, når hun stiger ud af badet – selvom hun er ganske alene i huset og hendes bror garanterer, at han har sørget for, at ekskæresten “aldrig mere kan gøre hende fortræd” (= han har slået ham ihjel.).

Da Linda finder et lig på stranden bliver hun rædselsslagen – og pludselig krydser de to historier hinanden, for Paul Hertzfeld frygter, at liget har næste ledetråd i vejen til hans bortførte datter. Det er nødvendigt, at obducere liget, men p.g.a. stormen , kan Paul Hetzfeldt ikke komme ud til øen – og Linda må obducere liget efter instrukser gennem telefonen.

Rædselsfuldt og totalt absurd – som læser er man bare glad for, at man ikke selv er “on location”.

Smæk for skillingen”. Dejlig grufuld. Jeg håber, bogen bliver oversat til dansk, så flere kan få glæde af gyset.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter