0 kommentarer

A Fatal Grace af Louise Penny

af d. 23. maj 2019
Info
 
Sideantal

311

Udgivet

2006

ISBN

978-0-312-54116-3

Originaltitel

A Fatal Grace (udgivet i England som Dead Cold)

 

‘Dette er en sag om tro og ordet’s magt’

Tre mennesker døde, af dem blev to myrdet fysisk; og i landsbyen snakkede man om at der også var et mord med ord.
I det sidste års tid er idyllen i den lille landsby ‘De Tre Grantræer’ blevet forurenet af CC de Poiters, i 5 år har hun prøvet at købe et hus der, men sidste år var der et mord og et mordforsøg i det hus, som hun fik til nedsat pris, for ingen ville have noget at gøre med det uhyggelige hus, Hadley’s Hus. Selvom CC, hendes mand og datter kun kom i weekender, passede de ikke ind i det lille samfund. CC prøvede at manipulere alle omkring hende; hun har lige selvudgivet sin bog “Be Calm” som beskrev en filosofi hun kalder Li Bien men som alle andre også diverse udgivere, betragter som en forfærdelig omgang vås.

Det lille samfund gjorde klar til traditionel jul; 1. juledag var der fælles morgenmad til fordel for det lokale hospital, derefter var der curling på den isdækkede sø. Lige i det øjeblik hvor Mor Bea slog det mest perfekte curling slag som alle kiggede på, blev det mest usandsynelige mord begået: CC blev myrdet, dræbt af en elektrisk strøm midt på en tilfrosset sø med hele landsbyen omkring hende.
Chef detektiv Armand Gamache og hans højre hånd Jean Guy Beauvoir ankommer i sne og kulde for at opklare, hvad der skete.
Hvem har myrdet CC? hvorfor skrev hun i sin bog at hendes forældre var europiske kongelige.

Dette er en bog med mange forskellige tråde som bliver bundet sammen til et hele. Bogen var så spændende, at jeg ikke kunne lægge den fra mig, jeg læste den på en halv nat. Men så læste jeg den igen langsomt for at nyde hvordan hele historien hang sammen, og det blev bogen kun bedre af.

Denne bog maler et billede af en gruppe mennesker, et lille samfund som jeg føler jeg er kommet til at kende godt og har lyst til at gå ind i bistroen, drikke café-au- lait med nybagte croissants og småsnakke med Clara eller Myrna eller en af de andre fra landsbyen.
Bogen fik Agatha Award for Best Novel in Traditional Mystery, 2007 (USA).

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter