0 kommentarer

7 fortællinger fra mit indre barn af Mali Banks

af d. 15. september 2019
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7218-376-3

Udgave

1.

 

Med „7 fortællinger fra mit indre barn“ debuterer den aarhusianske rapmusiker Mali Banks som børnebogsforfatter. Det er et mix af korte eventyr og fabler, med teleporterende spilledåser, fortryllede skove og magiske væsener.

Samlingens første fortællinger er moderne eventyr. Her møder læseren Karla og Marcus, der finder en spilledåse i et gammelt forladt hus. De drejer på håndtaget, og en hvirvlende portal kommer frem og tager de to venner til en magisk verden. Denne verden er scenariet for de første fire fortællinger, der alle har det samme persongalleri — Marcus og Karla, den kloge ugle Noggy, den hjælpsomme los Buba m.fl. —, men foregår på forskellige tidspunkter og bliver fortalt fra forskellige hovedpersoners perspektiv. Et klogt kneb, som gør, at eventyrene kan læses uafhængig af hinanden. Sætter man mosaikfortællingerne sammen, får man en — mere eller mindre — afsluttet handling. De tre „fabler med mening“, som samlingen afrundes med, er korte selvstændige historier om emner som søsterforhold og venskab.

Mali Banks skriver kreativt og gør det med et simpelt, næsten mundligt sprog. Fortællingerne virker derfor bedst, når de bliver læst op. Forlaget Mellemgaard nævner ikke en bestemt aldersgruppe, men børn fra 6 år — og alle andre med et tæt forhold til deres „indre barn“ — vil kunne få glæde ud af denne lille bog.

Som kritikpunkt kan anføres, at overgangen fra handlingens højdepunkt til slutning er for abrupt i nogle tilfælde. Man kunne sagtens have tilføjet nogle linjer til den kun 32 sider lange bog — det ville have gavnet både spændingskurven og dybden af fortællingerne. Og et par illustrationer ville sikkert også have klædt bogen.

Men alt i alt en solid debut for Mali Banks. Skulle jeg udpege en af de 7 fortællinger, så ville jeg nævne fabelen „Echo og uglerne“, som er en vittig fortælling om et vanskeligt venskab mellem en snakkesalig papegøje og to tavse ugler. Den har hitpotentiale.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter