0 kommentarer

Matchfixeren af Brett Forrest

af d. 5. januar 2015
Info
 
Sideantal

301

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7137-889-4

Originaltitel

The Big Fix

 

Jeg har aldrig interesseret mig for fodbold og da jeg først modtog bogen var min tanke, ”åh skræk…”. Men jeg ville gerne give den en chance, og jeg var faktisk ret begejstret for bogen allerede fra start af.

Den er velskrevet og letlæselig. Den er nem at forstå, selv for os der ikke har kendskab til fodbold, og selv om man får mange detaljer og hører om mange personer, så er den skrevet så man nemt kan holde styr på hver enkelt.
Den beskriver hvor svært det er at komme ind bag facaden, når der er store forbryderkarteller på spil, som lægger sig helt tæt op af de godkendte og officielle regler. Men den beskriver også hvor mange penge der egentlig er tale om, og det er svimlende summer, som de fleste af os aldrig kommer i nærheden af.

Den viser at det faktisk nogle gange kan betale sig at tage en straf, for det man har når man kommer ud, er alligevel nok til at man nok skal klare sig.
Dog er der også bagsiden af medaljen. De mennesker der grundet gambling bliver nød til at flytte ud af deres hjemland, bliver hjemløse, dræbt m.m.

Jeg kan godt lide at bogen formår at vise lidenskaben, ikke så meget for fodboldsporten men for det at gamble, bare fordi man kan.
Den spiller på noget psykisk, nemlig drømmen om hurtige penge.

Velskrevet bog, som jeg kun kan anbefale. Eneste minus er, at selvom den er skrevet rigtig godt, har der været en lidt skidt korrektur-læser ind over, da jeg stødte på en del stavefejl undervejs.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter