0 kommentarer

Snegleben af Damian Harvey og Korky Paul

af d. 7. april 2006
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05062-5, 978-87-02-05062-2

Originaltitel

Snail's legs

 

Denne historie vil give dig et helt nyt perspektiv på et dyr, som vi alle kender så godt, nemlig sneglen. Her vil komme afsløringer, som du aldrig har hørt om, og du vil få en hel ny forståelse for det lille væsen.

”Har du nogensinde tænkt på, hvorfor snegle kryber langs jorden med deres hus på ryggen? Det har de nemlig ikke altid gjort. Der var engang, hvor de var kendt som skovens hurtigste løbere og … Nej, vent, du må hellere selv finde ud af hvorfor.” (hentet fra bogens bagside)

Lad mig lige starte med at introducere bogens to hovedpersoner: Snegl, som bliver betegnet som den hurtigste løber i skoven og Frø, som havde været den hurtigste løber i sin “grønne” ungdom, men nu er blevet gammel.

Kongens kok henvender sig til de to venner for at bede dem om hjælp, da han skal tilberede kongen en fødselsdagsmiddag og dertil skal han bruge et dyr med meget stærke ben. Da begge synes det ville være en stor ære, kommer de op at skændes om, hvem der har de stærkeste ben, og de bliver enige om at løbe om kap. Hvem der vandt, vil jeg ikke afsløre, men måske kan du alligevel regne det ud.

En ret makaber slutning, i det mindste for Frø, men mon ikke børn alligevel vil formå at more sig. Det gjorde jeg i hvert fald, selvom jeg er en stor dyreven.
På bogens bagside kan man læse, at bogen anbefales som oplæsning til børn i alderen 2-5 år, hvilket jeg tilslutter mig, men vil mene at børn i 6-7 års alderen også vil kunne fornøje sig over den, og at den endvidere vil være udmærket til selvlæsning også.

Bogen har nogle skønne illustrationer, propfyldt med lækre detaljer og masser af glade farver. Humoren skinner igennem over det hele og jeg selv er helt vild med Snegls løbehat. Her må jeg hellere forklare til jer der ikke har læst bogen, at et sneglehus, faktisk ikke er et hus, men en løbehat. Sikken fantasi.

Fremragende humoristisk og herligt mærkværdig billedbog som jeg ikke kan andet end anbefale.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter