0 kommentarer

Wintersmith af Terry Pratchett

af d. 14. november 2011
Info
 
Sideantal

400

Udgivet

2007

ISBN

0-385-60984-1, 0-385-61149-8, 978-0-385-60984-5, 978-0-385-61149-7

Originaltitel

Wintersmith

 

Tiffany Aching er næsten 13 år og der er gået 2 år siden hun første gang tog i lære hos en ældre heks. For tiden træner hun til heks hos Miss Treason som bor oppe i bjergene omgivet af skov. Landsbyboerne har alle mulige rygter om Miss Treason… at hun kan forvandle dem, at hun spiser spindelvæv, at hun har en dæmon som tjener… og for Tiffany er det en smule foruroligende eftersom Miss Treason er gammel, døv og blind og derfor bruger andres øjne til at se. Til tider Tiffanys. Men Tiffany er vant til hårdt arbejde for lidt sære folk, så hun hænger fast i sine pligter og lærer en del fra Miss Treason.

En dag tager Miss Treason ud for at se dansen og hun tager Tiffany med. Tiffany aner ikke hvad det er for en dans og selvom hun bliver advaret kaster hun sig ud i dansen. Og her møder hun Wintersmith. Wintersmith er Kong Vinter og han har aldrig danset med en dødelig pige før, så han bliver rivende forelsket og mærkelige ting begynder at ske med Tiffany. Desværre betyder det at vinteren lægger sig som en dyne over landet og selvom det er smigrende at Kong Vinter sværmer for hende er Tiffany også nødt til at rette sine fejl.

Det er 3. bind i fortællingen om Tiffany Aching og hun har udviklet sig godt henover fortællingen om hendes liv som hekselærling. Denne bog er ikke anderledes. Terry Pratchett skriver medrivende og humoristisk og jeg glæder mig til at modtage bind 4 i fortællingen så jeg kan læse videre.

Link til hans bibliografi:
https://www.fantasticfiction.com/p/terry-pratchett/

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter