0 kommentarer

Going postal af Terry Pratchett

af d. 19. januar 2009
Info
 
Sideantal

416

Udgivet

2005

ISBN

0-06-050293-2, 978-0-06-050293-5

Originaltitel

Going postal

 

I Ankh-Morpork er Moist von Lipwig i lidt af en kattepine. Hans evindelige svindelnumre under pseudonymet Alfred Spangler er blevet afsløret, og han sidder i en meget lille celle og kæmper med tiden om at grave sig ud af cellen med en ske. Hvis ikke han får gravet sig ud, bliver han hængt ved første dagslys og det endda uden et sidste måltid, eftersom hængningen foregår så tidligt på morgenen, at kokken nærmest stadig sover.

Han er typen, der i mange år har svindlet de blåøjede for deres sparepenge og ikke har mærket sin samvittighed i flere år, hans våben er hans charme, hans kreativitet og hans uigenkendelighed. Men fanget er han blevet og med intentionen om at leve mange år endnu. Men han bliver ført ud til galgen og hængt til han er død. Eller det vil sige: til han er død i offentlighedens øjne. Lord Vetinari, Patricieren i Ankh-Morpork har lidt andre planer, skulle Moist vise sig samarbejdsvillig.

Og før Moist von Lipwig ved af det, er han indsat som postmester i Ankh-Morpoks postvæsen, et postvæsen, hvis posthus er oversvømmet af uafleverede breve gennem årtier og tragiske hændelser for de tidligere postmestre.

Der er en grund til, at denne bog i serien om Discworld, har en tendens til at blive fremhævet af fans af Terry Pratchett; den er hylende morsom og SÅ opfindsom. Du vil garanteret trække på smilebåndet flere gange igennem bogen – ligesom jeg gjorde.

Bogen blev læst på engelsk, men den er nem at læse 😉

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter