0 kommentarer

Snuff af Terry Pratchett

af d. 3. november 2012
Info
 
Sideantal

474

Udgivet

2012

ISBN

978-0-385-61926-4

Originaltitel

Snuff

 

I det livlige og alsidige Ankh Morpork gør Sam Vimes sig klar til at forlade byen. Han vil helst ikke, han er blevet beordret af sted – men hans hustru tager ikke nej for et svar og afsted må han: på ferie til Ramkin Hall med Lady Sybil og Unge Sam. Men det ville ikke være en bog om Sam Vimes hvis ikke der var sket en forbrydelse og denne bog er ingen undtagelse. Goblins er set i området ved Ramkin Hall, men en godblin er ikke altid den person man forventede og snart er Sam viklet ind i et af de spind han så godt kan lide at vikle sig ud af.

Denne bog i Discworldserien kan teknisk set godt læses uden at du har kendskab til andre i serien, men jeg ville ikke anbefale det. Det, der gør Pratchetts bøger så spændende, er deres nuancer som ofte består af flere bøgers hints og fortællinger vævet sammen. Denne bog er ingen undtagelse.

Undervejs går fortællingen omkring klasseskel, hvad der gør en forbrydelse, at se væk når noget sker og hvad der kendetegner et tænkende individ. Noget jeg elsker ved Pratchett er, hvordan han skriver bøger der blander vores verden med hans opfundne: trafficking, narkotika, politik, love og alle de små ting der nu om dage finder sted i vores verden. På den måde er hans bøger altid lærerige – for Pratchett er et usædvanligt velopfattende menneske og hans bøger kan se de forskellige gråzoner i en verden, der umiddelbart ser sort/hvid ud.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter