0 kommentarer

Thud! af Terry Pratchett

af d. 17. november 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

373

Udgivet

2006

ISBN

0-385-60867-5

Originaltitel

Thud!

 

En dværg findes myrdet i en mine. Ved gerningsstedet finder The Watch, et troldevåben og de vidneudsagn der gives, tyder også på, at det er en trold, der har været på spil. Det er bare ikke den slags sag, som Sam Vimes har brug for i Ankh-Morporks distrikter, når dagen for Koom Valley nærmer sig. Fjendskabet mellem dværge og trolde øges voldsomt i perioden op til dagen og flere gange har The Watch måtte være stødpude i kampene mellem dværge og trolde.

Men der er nu også noget fishy ved mordet, og minen det har fundet sted i, er heller ikke helt normal – er der mon mere til sagen end dværgene påstår? Sam Vimes giver ikke op så nemt og godt for det bliver en meget indviklet sag.

Et af temaerne i “Thud!” er racetolerance, og hvis man ser bort fra, at det er racer vi ikke normalt støder på, er den faktisk meget nutidig og aktuel. Historien fortælles via Sam Vimes og hans watchmen, og den er som de andre Discworld historier meget morsom, finurlig og godt sammensat. Humoren der løber gennem historien som en rød tråd, er med til at bløde op på de tunge temaer og selve sproget er glimrende komponeret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter